Η ομάδα του Forecastweather.gr για το Floriniotika.blogspot.gr

Κακοκαιρία που δεν πρέπει να υποτιμηθεί, θα απασχολήσει την χώρα τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά: 
Ήδη τις τελευταίες ώρες στα Δυτικά και Βόρεια Ηπειρωτικά σημειώνονται βροχές και τοπικές τοπικές καταιγίδες. Τις επόμενες ώρες οι βροχές που εκδηλώνονται στην Δυτική Μακεδονία θα κινηθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας και το υπόλοιπο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας. 
Αρχικά στους νομούς Φλώρινας, Πέλλης, Ημαθίας και Κιλκίς θα σημειωθούν βροχές κατά τόπους ισχυρές με συνοδεία κεραυνών.
Το βράδυ θα επηρεαστούν και τμήματα του νομού Σερρών. 
Περισσότερη βροχή θα πέσει στις περιοχές που συνορεύουν με τα Σκόπια και την Νοτιοδυτική Βουλγαρία. Tοπικές βροχές θα εκδηλώνονται και στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα γίνουν πιο τοπικά. 
Παράλληλα, βροχές μέτριας έντασης θα σημειωθούν και στους νομούς Ιωαννίνων, Τρικάλων, Γρεβενών, Καρδίτσης και τοπικά σε τμήματα της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και στην ορεινή Πελοπόννησο.
Στις παραπάνω περιοχές, τα φαινόμενα θα σταματήσουν μετά την δύση του ηλίου.

Χάρτης υετού για σήμερα το μεσημέρι και το βράδυ:


Τρίτη 23/08: 
Νυχτερινές ώρες: Η συννεφιά θα κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας και Κεντρικής χώρας. Έτσι τοπικά θα εκδηλώνονται κάποιοι πρόσκαιροι όμβροι. Τις περισσότερες πιθανότητες για κάποια βροχόπτωση έχουν η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία(όσο πιο βόρεια τόσο περισσότερη βροχή), τμήματα της Θεσσαλίας, της Χαλκιδικής και της Πιερίας που βρέχονται από τον Θερμαϊκό. 
Πιθανότητα για κάποια μπόρα έχουν και περιοχές της Ηπειρού και της Δυτικής Μακεδονίας. 
Επίσης, υπάρχει μία πιθανότητα γύρω στο 40%  για κάποιες καταιγίδες ανοικτά της Κέρκυρας, ενώ το ξημέρωμα θα βρέξει τοπικά στο νησί.

Χάρτης περιοχών με την μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση μπόρας:


Τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας χώρας. Αρχικά θα σημειώνονται τοπικές βροχές στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και πιθανώς και το βόρειο Ιόνιο. Όσο περνάει η ώρα τόσο θα γενικεύονται οι βροχές και οι καταιγίδες.

Χάρτης υετού για το πρωί της Τρίτης:


Τις μεσημεριανές ώρες, η αστάθεια θα είναι αρκετά γενικευμένη σε σχεδόν όλη την βόρεια και κεντρική χώρα.
Την πρωτοπορια θα την εχουν αρχικά τα ορεινά ηπειρωτικα της Ηπείρου, όλος ο κορμός της Πίνδου,η Δυτική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία μέχρι το ύψος των νομών Πέλλης, Πιερίας και Ημαθίας και η κεντροβόρεια Πελοπόννησος το απόγευμα. Παράλληλα τοπικές βροχές θα σημειώνονται στα νησιά του Ιονίου, στην Ορεινή Κρήτη. Πιο λίγα φαινόμενα στην Θράκη. 
Επισης το απογευμα τα ορεινά του Νομού Κορινθιας  με επεκταση στα ενδότερά του θα δημιουργηθούν καταιγίδες. Κατά πάσα πιθανότητα, μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα αναπτυχθουν και στη δυτικη Αττική.

Από αργά το βράδυ βροχές μέτριας έντασης θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της Μακεδονίας και κυρίως στις περιοχές που βρεχονται απο τον Θερμαϊκο δηλαδή οι
Νομοι Πιεριας, Χαλκιδικης, Θεσσαλονικης και Λαρίσσης. Στα υπόλοιπα περιορισμός των φαινομένων, με λίγες τοπικές βροχές σε Ήπειρο, Βόρειο Ιόνιο, Δυτική Στερεά, Θεσσαλία και Πελοπόννησο. 


Πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς. 

Μέρα ιδιαίτερα γενικευμένων ασταθειών, δείχνει να είναι και η Τετάρτη, σε σχεδόν όλη την Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα(θα ενημερωθείτε εκ νέου). Σημαντικός περιορισμός και παύση των ασταθειών από την Παρασκευή και ύστερα.

Η ομάδα του Forecastweather.gr για το Floriniotika.blogspot.gr