Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 10:00 στο Γυμνάσιο Βεύης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποίησε άσκηση πυρκαγιάς στα πλαίσια της τακτικής εκπαίδευσης του προσωπικού της Π.Υ. και της εφαρμογής του Εσωτερικού Κανονισμού της Σχολικής Μονάδας  (Δ.Α.Ι.) -  Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση Πυρκαγιάς . Σκοπός της  άσκησης ήταν : 

Η εκπαίδευση του  προσωπικού της Π.Υ. και των καθηγητών του Γυμνασίου Βεύης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιάς εντός του κτιρίου.
Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας του εξοπλισμού που διαθέτει η Π.Υ. 
Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας των μονίμων και φορητών μέσων πυρόσβεσης που διαθέτει το Γυμνάσιο Βεύης.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης,  στην αίθουσα πληροφορικής στο ισόγειο του σχολείου εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία σε υπολογιστές , η οποία επεκτάθηκε γρήγορα . Έγινε άμεση ενημέρωση της Π.Υ. και εκκένωση του κτιρίου από τους μαθητές, οι οποίοι οδηγήθηκαν από το προσωπικό του σχολείου στον χώρο καταφυγής. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί της ομάδας πυρασφάλειας του σχολείου  προσπάθησαν με χρήση φορητών μέσων να περιορίσουν την φωτιά αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν και στην καταμέτρηση των μαθητών και  του προσωπικού διαπιστώθηκε ότι ένας εκπαιδευτικός της ομάδας πυρασφάλειας δεν ήταν παρών.  Το προσωπικό της Π.Υ. επενέβη άμεσα, απεγκλώβισε  τον εκπαιδευτικό που είχε χάσει τις αισθήσεις του λόγω των πυκνών καπνών και  έσβησε την πυρκαγιά.  Μετά το τέλος της άσκησης,  καθηγητές/τριες  εκπαιδευτήκαν στην χρήση πυροσβεστήρων και έγινε ενημέρωση της σχολικής κοινότητας από την Διοικητή της Π.Υ.,  κ. Ιωάννη Μιαούλη,  με θέματα : 
Χρήση   φορητών πυροσβεστικών μέσων. 
Το επάγγελμα του πυροσβέστη – η νέα σχολή πυροσβεστών και η ένταξή της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και συγχαίρουμε στο πρόσωπο του Διοικητού  της Π.Υ. Φλώρινας, κ. Ιωάννη Μιαούλη, όλο το προσωπικό της Π.Υ.  

             

Ο Δ/ντής 
Γ/σιου Βεύης 
Παναγιώτης Β. Κοΐδης