γράφει ο Σπύρος Α. Ηλιάδης

-Ένας νεαρός καλόκαρδος γόνος εύπορης οικογένειας «περηφανευόταν» για το γεγονός ότι κανείς δεν του χαλά ποτέ χατίρι, πίστευε ότι ήταν αγαπητός στους φίλους για αυτό που είναι.
-Ένα απόγευμα συναντήθηκε με τον γέροντα της γειτονίας έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και για αρκετή ώρα συζήτησαν διάφορα επίκαιρα θέματα, ο νεαρός δε έχασε την ευκαιρία να τονίζει στον γέροντα ότι οι φίλοι του τον εκτιμάν και πάντα του δίνουν αυτό που ζητάει κανείς δεν του αρνείται τίποτα, ο γέρνοντας τον κοίταξε προβληματισμένος και είπε: Όταν ζητάς κάτι δίνεις επιλογή στους φίλους να σου πουν ΟΧΙ ή είσαι απόλυτος, αν είσαι απόλυτος τότε δεν σου λένε ΝΑΙ επειδή σε αγαπάν αλλά επειδή υπολογίζουν το πορτοφόλι του πατέρα σου.
-Ο νεαρός έφυγε προβληματισμένος και την επόμενη μέρα αποφάσισε να το εξακριβώσει, επισκέφτηκε ένα στενό έμπιστο πολυαγαπημένο πρόσωπο και του ζήστε μια εξυπηρέτηση λέγοντας: Η Απόφαση του Ναι ή ΟΧΙ ανήκει σε σένα και δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μας… η απάντηση ήταν αρνητική, έτσι πέρασαν οι εβδομάδες και τίποτα δεν άλλαξε στις σχέσεις τους.
-Ο πολυαγαπημένος φίλος είχε δοκιμάσει τον νεαρό είδε ότι κράτησε τον λόγο του και τις επόμενες μέρες έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί το θέλημα του.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ