...συμπληρώθηκαν με τη λήξη του 10ου Διεθνούς Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ. 
Η φετινή 10η συνεχόμενη διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού αγωνίστηκαν 46 ομάδες από 5 έθνη [Ελλάδα (Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία), ΠΓΔΜ, Αλβανία, Σερβία και Ουγγαρία] ενώ υπολογίζεται ότι έπαιξαν περισσότερα από 1500 παιδιά και περισσότεροι από 2000 φίλοι του παιδικού ποδοσφαίρου παρακολούθησαν τους αγώνες. 

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 260 διαφορετικές αναμετρήσεις στα γήπεδα του Παπαγιάννη και του ΔΑΚ Φλώρινας ενώ το κοινό απόλαυσε κοντά στα 500 γκολ που πανηγυρίστηκαν έξαλλα από τους λιλιπούτιους ποδοσφαιριστές και τους γονείς τους. 
Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί με ιδανικές καιρικές συνθήκες όμως σιγά σιγά ο καυτός αέρας με την αφρικάνικη σκόνη δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παιχτών και των προπονητών τους. Στην συνέχεια τα όποια μικρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα των αγώνων ξεπεράστηκαν χάριν των ομάδων που παραβρέθηκαν και βοήθησαν με την δυναμική παρουσία τους στο γήπεδο. 
Τη 2η μέρα των αγώνων ο βοριάς που φύσηξε βοήθησε στην καλύτερη διεξαγωγή του τουρνουά και όλα κύλησαν βάση προγράμματος για να κλείσει το 10ο αυτό Τουρνουά σημειώνοντας άλλη μία μεγάλη επιτυχία. 

Ενδιάμεσα των 4 προγραμμάτων αγώνων πραγματοποιήθηκαν όπως συνηθίζεται οι τελετές έναρξης και λήξης των αγώνων με τις ομάδες να παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο και τους επίσημους να τους απονέμουν τα αναμνηστικά κύπελλα συμμετοχής του Τουρνουά. Στην τελετή λήξης της Κυριακής παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κος Θεοφανίδης που απεύθυνε χαιρετισμό, ο αντιπρόεδρος της  ΕΠΣ Φλώρινας κος Τσουτσούλης, ο Πρόεδρος του ΣΔΠ Φλώρινας κος Μάκης Κων/νου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ κος Ουλιάρης Θεόδωρος και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδος, αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ και πλήθος κόσμου.

Οι διοργανωτές του 10ου Διεθνούς Τουρνουά ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν από τα βάθη της καρδιάς τους όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη για τα δεδομένα της περιοχής διοργάνωση. Συγκεκριμένα τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας του Παπαγιάννη, το ΔΑΚ Φλώρινας, την ΕΠΣ Φλώρινας, τον ΣΔΠ Φλώρινας, τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ, το Γυμνάσιο Παπαγιάννη και τον Διευθυντή του και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμμοχωρίου.  Σε όλους αυτούς θα πρέπει να συμπληρώσουμε τις συμμετέχουσες ομάδες και τους προπονητές τους, τους εθελοντές που βοήθησαν στην προετοιμασία των γηπέδων, στην καντίνα, στην καθαριότητα και φυσικά τους διαιτητές των αγώνων. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους νεαρούς αθλητές και τους γονείς τους που για αυτούς έγινε η διοργάνωση και χωρίς την δυναμική τους παρουσία δεν θα είχαμε την επιτυχία που σημειώθηκε. 

Την πρώτη μέρα των αγώνων συμμετείχαν στο πρωϊνό πρόγραμμα πέραν του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ, ο Ατρόμητος Πτολεμαϊδας (1 τμήμα), ο Παναργειακός (3 τμήματα),  ο Ερμής Αμυνταίου (4 τμήματα), η ΕΠΣ Γρεβενών (3 τμήματα), ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας (4 τμήματα), η ZVEZDA (3 τμήματα), η Ακαδημία Τσοτάκη (2 τμήματα), η Ακαδημία 1ν1 (2 τμήματα), η LG Bitola (4 τμήματα), ΑΕΠ Βέροιας (5 τμήματα), η Ακαδημία Κούδα (5 τμήματα), η Θύελλα Φιλώτα και η Pelister Bitola (4 τμήματα). 

Στο απογευματινό πρόγραμμα αγωνίστηκαν: η Ακαδημία του ΑΕΤΟΥ (3 τμήματα), του Διαγόρα Βαρικού (1 τμήμα), της Μελίτης (1 τμήμα), της Young Boys Korca (1 τμήμα), της Koral Kavaja (2 τμήματα), του Μεγάλου Αλεξάνδρου Φλώρινας (3 τμήματα), του Πυρσού Γρεβενών (2 τμήματα), των Ακριτών Κοζάνης (3 τμήματα), της Γαλατινής (3 τμήματα), του Πήγασου (2 τμήματα) της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου των Τιράνων ( 4 τμήματα), της Karaorman Struga (2 τμήματα) και φυσικά του ΠΑΣ Φλώρινα. 

Την Κυριακή το πρωί συμμετείχε ο μεγαλύτερος όγκος των ομάδων με τους: Βυζανιτνός Αετός (4 τμήματα), Talent Bitola ( 4 τμήματα), Young Boys Korca (1 τμήμα), Koral Kavaja (2 τμήματα), Ακαδημίας Ποδοσφαίρου των Τιράνων ( 4 τμήματα), Αναγέννηση Χαλκηδόνας (2 τμήματα), Forza Bitola (4 τμήματα), Μακροχώρι (4 τμήματα), Ακαδημία Γιώτσα (3 τμήματα), Πήγασος (2 τμήματα), Πλαταμώνας (2 τμήματα), Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας (4 τμήματα), Αθλητική Ένωση Νέας Σελεύκειας (3 τμήματα), Φαλανιακός (3 τμήματα), ΑΕΚ Βέροιας (4 τμήματα), Szilady Kins. (1 τμήμα). 

Την Κυριακή το απόγευμα οι αγώνες έκλεισαν με την συμμετοχή του Κρόνου Καστοριάς (4 τμήματα), της Preseva (1 τμήμα), της Bukuroca (1 τμήμα), της Σιάτιστας (1 τμήμα), της Pobeda Prilep (3 τμήματα), της Μελίτης (2 τμήματα), Top goal Bitola (4 τμήματα), ΠΑΟΚ Κοζάνης (2 τμήματα) και του Ατρόμητου Πτολεμαϊδας (3 τμήματα). 


πηγή : pas-florina.blogspot.gr