Περίεργες συμπτώσεις οδηγούν σε δυσάρεστες σκέψεις πως το Rally Greece Offroad δεν πρόκειται να ξαναγίνει στη Φλώρινα αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα «μεταναστεύσει» στην αδηφάγο Κοζάνη.

Κι αυτό το λέμε γιατί η οργανωτική επιτροπή και κυρίως οι δύο πρωταγωνιστές του Ράλλι Αλέκος Παπαθάνου και Κώστας Θεολόγης, απέφυγαν να δώσουν συνέντευξη τύπου στη Φλώρινα «σνομπάροντας» τα τοπικά ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν την έναρξη των αγώνων όπως κάνανε κατά το παρελθόν και προτίμησαν την τηλεόραση του FLASH, προετοιμάζοντας έτσι το κοινό της Κοζάνης για το τι θα συμβεί του χρόνου.

Το δεύτερο σημείο που συντελεί στη δημιουργία αυτής της εντύπωσης είναι το ύφος και ο τρόπος γραφής της ευχαριστήριας επιστολής που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κώστας Θεολόγης που σου δίνει την εντύπωση μιας αποχαιρετιστήριας επιστολής.
Ίσως οι προϋποθέσεις και οι όροι στην Κοζάνη να συμφέρουν περισσότερο τους διοργανωτές και να τους αποφέρουν περισσότερα έσοδα.
Μακάρι να διαψευσθούμε και να μας διαβεβαιώσουν οι αρμόδιοι ότι και του χρόνου το ράλι θα διεξαχθεί στη Φλώρινα.

Για το 4ο ράλι να επισημάνουμε ότι ήταν έντονη η έλλειψη ενημέρωσης του κοινού που ήθελε να παρακολουθήσει κάποιες αγωνιστικές διαδρομές. Αρκετοί μας ρωτούσαν για τους αγώνες και δεν μπορούσαμε να τους πληροφορήσουμε. Δεν υπήρξε ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ που είναι ο ιμάντας μεταφοράς της πληροφόρησης στο κοινό, δεν υπήρξε έντυπο διαφημιστικό υλικό των αγώνων, δεν είχαμε καμία προβολή. Τα πρώτα έντυπα κυκλοφόρησαν μόλις την προηγούμενη μέρα της έναρξης των αγώνων!!!
Από την άλλη πρέπει να επισημάνουμε ότι η τοπική αγορά έμεινε απαθής για το γεγονός αυτό, δεν το στήριξε και δεν το αξιοποίησε. Κι εδώ οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν φτάνει μόνο η στήριξη του αθλητικού τουρισμού από την Αντιπεριφέρεια. Χρειάζεται δουλειά στον τομέα αυτόν και από τους άλλους τοπικούς φορείς. Να συνδράμουν όλοι, για να ωφεληθεί ο τόπος μας πολλαπλά. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται. Ας πάψουμε να παραμένουμε στις διαπιστώσεις της φτώχειας μας και να τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Ας προχωρήσουμε στην προσπάθεια και τον αγώνα για κάτι καλύτερο.
Στο φετινό 5ο ράλι στην Ελλάδα και 4ο στη Φλώρινα συμμετείχαν 35 πληρώματα 31 από 7 χώρες και 4 από την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και ο Τάσος Χατζηχρήστος με συνοδηγό τον Άγγελο Μπεναρλή της αυτοκινητιστικής Λέσχης Πτολεμαΐδας (ΑΛΠ).

Αυτός βέβαια που στήριξε και στηρίζει το ράλι με πάθος και με την προσωπική του συμβολή είναι ο Τάσος Χατζηχρήστος που έτρεξε και φέτος με το ίδιο αυτοκίνητο LADA 4X4 NIVA και διακρίθηκε κατακτώντας την τρίτη θέση στην κατηγορία Τ1, ενώ παράλληλα τιμήθηκαν για άλλη μία φορά ως πρώτο μακεδονικό πλήρωμα .

Τους φόβους για την «μετανάστευση» μας μετέφερε σε δηλώσεις του ο Τάσος Χατζηχρήστος, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα.
Μας είπε ότι ήταν ένα ράλι όχι επικίνδυνο αλλά με δυσκολίες, λόγω της ιδιομορφίας του αφού διεξάγεται εκτός δρόμου με δύο ειδικές διαδρομές περίπου 100 χιλιομέτρων και είναι δικαιολογημένα και τα ατυχήματα.
Ο κ. Χατζηχρήστος ευχήθηκε να διεξαχθούν οι αγώνες του ράλι και του χρόνου στη Φλώρινα γιατί έχει πολύ ωραίες διαδρομές και ζήτησε από πολίτες και φορείς να στηρίξουν το ράλι και τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας.

Παρακολουθείστε το βίντεο με τις δηλώσεις του Τάσου Χατζηχρήστου: