γράφει ο Σπύρος Α. Ηλιάδης


-Ένα καλοκαιρινό βράδυ η Τύχη αποφάσισε να βοηθήσει ένα φτωχό καλόκαρδο άνθρωπο, εμφανίστηκε αραχνοΰφαντη μπροστά του και είπε: Μετά τις δώδεκα θα σκάψεις στο πλατύσκαλο του σπιτιού σου· εκεί έχει ένα πιθάρι με λίρες παλαιάς κοπής, είναι όλες δικές σου!
-Ξαφνιασμένος ο φτωχός τρέχει στην γυναίκα του και της λέει τι του είπε η Τύχη, η γυναίκα του τον παρότρυνε να κάνει ότι του ορμήνευσε αλλά αυτός ήταν τόσο αμελής που δεν μπήκε στον κόπο, καλά γυναίκα και αύριο μέρα είναι «ότι είναι ότι είναι να γίνει θα γίνει» είπε και πήγε να πλαγιάσει.
-Την επομένη το πρωί στο καφενείο του χωριού διηγήθηκε δημόσια την νυχτερινή του περιπέτεια και το μεσημέρι πήγε σπίτι να ξαπλώσει.
-Αργά το απόγευμα η γυναίκα του  τρομαγμένη τρέχει στην κρεβατοκάμαρα φωνάζοντας: Άντρα μου ξύπνα να δεις ένα μεγάλο φίδι στο πλατύσκαλο μας, ό σύζυγος ξυπνά και τρέχει έξω· εκεί βλέπει ένα φίδι να λιάζεται πάνω σε ένα σπασμένο πιθάρι ξεχειλισμένο με χρυσές λίρες, γυρίζει προς την γυναίκα του και λέει: Δεν σου είπα «ότι είναι να γίνει θα γίνει», ήρθαν άλλοι έσκαψαν τον λάκκο είδαν το φίδι φοβήθηκαν και έφυγαν, εμείς τον βρήκαμε έτοιμο σκαμμένο με όλες τις λίρες!.-

Ηθικό δίδαγμα: Κάποιες φορές η τύχη πάει σε αυτούς που δεν την κυνηγάν.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ