Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τα ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΑΕ, για την προσφορά τους που εκφράστηκε με τη Χορηγία της Έκθεσης με την επωνυμία «ΜΝΗΜΗ 15», που φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα της Πινακοθήκης του Συλλόγου μας από τις 01-13/08/2017, προς τιμή των 15 απαγχονισθέντων Ελλήνων πατριωτών στις 09/08/1943 στην Κλαδοράχη Φλώρινας.
Η συγκεκριμένη έκθεση μνήμης, πρωτότυπη ως ιδέα και πράξη, με σκληρό αλλά απόλυτο αληθινό περιεχόμενο, περιλάμβανε ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό της εκτέλεσης των 15 εθνομαρτύρων συμπολιτών μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το οποίο συνέλεξε ο Κοσμήτορας του ΔΣ του Συλλόγου μας κ. Σπύρος Παπαχαρίσης και σε συνδυασμό με εκθεσιακό αρχειακό υλικό του Συλλόγου μας, με την επιμέλεια του ιδίου, αποτέλεσε την κορύφωση της απαιτούμενης τιμής και ευγνωμοσύνης προς τα αθώα θύματα της Ελευθερίας της Πατρίδας μας.
Με τη συγκεκριμένη Χορηγία κατορθώσαμε να παρουσιάσουμε την αληθινή ιστορία του τόπου μας και του Συλλόγου μας στο ευρύ κοινό της Φλώρινας, χωρίς να οικειοποιηθούμε ή να προσβάλλουμε κανένα από τα θύματα, όπως κάνουμε εδώ και 74 χρόνια.


Ευχαριστούμε.
Το ΔΣ του ΦΣΦΑ