πηγή : avgi.gr

Το πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο είναι μονάδα πρωτοβάθμιας Υγείας, στελεχωμένη με τρεις γιατρούς, δύο νοσηλευτές, μια μαία και πλήρωμα ασθενοφόρου για τις απαραίτητες διακομιδές

Η δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στον Λευκώνα του Δήμου Πρεσπών Φλώρινας, είναι γεγονός, μετά την κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Το πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο είναι μονάδα πρωτοβάθμιας Υγείας, στελεχωμένη με τρεις γιατρούς, δύο νοσηλευτές, μια μαία και πλήρωμα ασθενοφόρου για τις απαραίτητες διακομιδές.

«Προσπάθειες πολλών ετών λαμβάνουν σάρκα και οστά με την δημιουργία της μονάδας πλήρους παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Η παροχή υγειονομικής φροντίδας στην ακριτική Πρέσπα μέχρι σήμερα, γινόταν μέσω δύο αγροτικών ιατρείων που πολλές φορές όμως υπολειτουργούσαν, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εφημεριακή κάλυψη της περιοχής.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Πρεσπών, «υπάρχουν αρκετοί περίοδοι του έτους που η ημερήσια παρουσία επισκεπτών στην περιοχή της Πρέσπας είναι τετραπλάσια των μονίμων κατοίκων και με την λειτουργία του πολυδύναμου ιατρείου, τόσο εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν την περιοχή θα μπορούν να νιώθουν ασφαλείς σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Άμεση προτεραιότητα του Δήμου είναι η γρήγορη στελέχωση, καθώς και η αναβάθμιση του εξοπλισμού του κτιρίου και του ιατρείου. Η προμήθεια ασθενοφόρου θα γίνει από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με χρήματα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020.


πηγή : avgi.gr