Παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Αμύνταιο το βιβλίο "200 χρόνια Κλειδί - τα γενεολογικά δέντρα των Κλειδιωτών σε όλο τον κόσμο " σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο οι συγγραφείς του βιβλίου Σταύρος Ιωάννου δικηγόρος και η σύζυγος του Ευδοκία Μηλιατζίδου - Ιωάννου διδάκτωρ κοινωνικής λαογραφίας οι οποίοι μετά από έρευνα 40 ετών επιμελήθηκαν και κατέγραψαν οτιδήποτε σχετικό με την ιστορία του χωριού Κλειδί της Φλώρινας.
.Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Στέφανος Μπίρος ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Αρχιμανδρίτης.Σεβαστιανός Τοπάλης και πολλοί Κλειδιώτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα μαζί με κάτοικους του Αμύνταιου.
Χαιρετισμούς απέστειλαν ο κοσμήτορας της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ Βασίλειος Ψευδοκάς ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Αθανάσιος Καραθανάσης και ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης ο οποίος έχει ιδιαίτερη αγάπη για την περιοχή του Αμυνταίου.

Το βιβλίο παρουσίασε ο φιλόλογος ,διδάκτωρ Θεολογίας ,συγγραφέας , και ιεροκήρυκας της Ι.Μητροπόλεως Φλωρίνης Δημήτριος Ρίζος ο οποίος με εξαιρετικό τρόπο έδωσε το στίγμα για τον τρόπο,και τον λόγο, που γράφτηκε το βιβλίο.
Αμέσως μετά μίλησαν για το βιβλίο η Αδελαίδα Ισμυρλιάδου διδάκτωρ Ιστορίας και η Σίλα Ζαμάνη φιλόλογος.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των συγγραφέων το βιβλίο γράφτηκε για όλους του Κλειδιώτες ανά τον κόσμο από την ημέρα που δημιουργήθηκε ως σήμερα με ονόματα ,τοποθεσίες ,ενώ καταγράφει γενεαλογικά την εξέλιξη αυτών με ονόματα.

Ακολουθούν βίντεο με δηλώσεις της συγγραφέως του  Δημάρχου Αμυνταίου και του συντονιστή και οι χαιρετισμοί των επισήμων στην εκδήλωση μαζί,και φωτογραφικό υλικό