Κλιμάκιο της ΝΔ βρέθηκε στη περιοχή μας και συζήτησε με φορείς και πολίτες για να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για τα προβλήματα της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας.
Με αφορμή την παρουσία του κ.  Μητσοτάκη στην ΔΕΘ κλιμάκια της ΝΔ επισκέπτονται τη Μακεδονία.
Στο κλιμάκιο στελεχών της ΝΔ που βρέθηκε στη Φλώρινα την  Κυριακή 10
Σεπτεμβρίου συμμετείχαν  η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο Βουλευτής για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιώργος  Κουμουτσάκος, και ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.  Από πλευράς Φλωριναίας ΝΔ συμμετείχαν ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και δημοτικός σύμβουλος  Άκης Καραγκιοζίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Βόσδου, ο Δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Παπασωτηρίου.


Για την επίσκεψη τους  στην περιοχή είπαν:
    «Η σημερινή μας επίσκεψη επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του Προέδρου του Κόμματος κ. Μητσοτάκη αλλά και συνολικά της παράταξης για να έχει μια εικόνα από κάθε περιοχή της πατρίδας.
Κλιμάκια σαν το δικό μας επισκέπτονται όλη τη Μακεδονία για να επικοινωνήσουμε με την κοινωνία, τις παραγωγικές τάξεις, τη νεολαία, να γνωρίσουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ώστε η παρουσία της ΝΔ στην περιοχή με αποκορύφωμα την ομιλία του Προέδρου στη ΔΕΘ να είναι ουσιαστική και όχι με λόγια.
Επισκεπτόμαστε μια απομακρυσμένη αλλά όχι απόμακρη, όσον αφορά τους ανθρώπους της περιοχή. Σκοπός μας είναι να ακούσουμε πολύ και να μιλήσουμε λίγο ώστε να δεσμευτούμε για πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.
Είχαμε την ευκαιρία να δεσμευτούμε σε μια σειρά πραγμάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με την επιτάχυνση υποθέσεων που εδώ και καιρό χρονοτριβούν. Μια τέτοια υπόθεση η οποία αφορά την κοινωνία της Φλώρινας είναι το Νοσοκομείο όπου πρέπει να βρούμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες γιατί υπάρχουν σχέδια και σκέψεις από παραγωγικούς ανθρώπους οι οποίοι θέλουν λίγη βοήθεια για δουν ότι οι κόποι τους φέρνουν αποτελέσματα.
Συναντήσαμε ικανούς ανθρώπους που μοχθούν και αυτό κάνει την υποχρέωση να τους στηρίξουμε ακόμα περισσότερο αλλά μαζί με τις πολλές δυνατότητες του Νομού στον τουρισμό, την παραγωγή, τη μεταποίηση, την ενέργεια,  είναι πολλά και τα προβλήματά της. Είναι η μεγάλη ανεργία με αδικαιολόγητα ψηλά ποσοστό 37% ,   οι εκκρεμότητες στο θέμα της ΔΕΗ και της ενέργειας, το πρόβλημα του ορυχείου και οι προοπτικές που δεν αξιοποιούνται. Όλα αυτά τα παίρνουμε μαζί μας και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τον Τοπικό Βουλευτή, έναν άξιο συνάδελφο και πολύ δραστήριο εκπρόσωπό σας στη Βουλή., σε ότι μας αναλογεί, τα μικρά εκείνα βήματα προόδου που θα επιβεβαιώσουν τρία πράγματα:  1. Ότι φεύγουμε με τη Φλώρινα στην καρδιά μας, 2. Ότι η ΝΔ  ότι λέει μπορεί να το κάνει και 3. Ότι επιτύχουμε θα είναι και ένα βήμα γραφής για το τι μπορούμε να κάνουμε όταν η ανάξια αυτή κυβέρνηση που κυβερνάει τον τόπο θα έχει αποχωρήσει και η δική μας κυβέρνηση θα αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας σε μια κατάσταση που απαιτεί από όλους μας μια κοινή προσπάθεια και πολύ δουλειά.
Το πλαίσιο της σημερινής μας επίσκεψης ορίζει αυτά που είδαμε, αυτά που παίρνουμε μαζί μας και αυτά που μπορούμε να κάνουμε.

Τελευταίο που έχω να πω είναι ότι δε ξεχνάμε την εθνική διάσταση και την εθνική βαρύτητα της περιοχής».


κάμερα -ρεπορτάζ : parathrhthsflorina.blogspot.gr