Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας με αφορμή την συνέχιση του προγράμματος Μεταλυκειακού Έτους  –  Τάξη Μαθητείας και στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με τους τοπικούς φορείς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σας ανακοινώνει ότι στοχεύει στη διερεύνηση των προθέσεών τους να υποστηρίξουν τον θεσμό.
Υπενθυμίζεται ότι το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας έχει διάρκεια εννιά μηνών και συνδυάζει 7ωρο  εργαστηριακό μάθημα της ειδικότητας στο αρμόδιο ΕΠΑ.Λ. ή/και Εργαστηριακό Κέντρο (μία φορά την εβδομάδα) και «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας − Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» 28 ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις ημέρες, εξαιρουμένων των εβδομάδων που περιλαμβάνουν επίσημες αργίες και του χρονικού διαστήματος που ο εργοδότης παραμένει κλειστός.

Στους μαθητευόμενους παρέχεται αμοιβή που ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομισθίου και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για το διάστημα του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας».
Η συνολική επιβάρυνση του εργοδότη  είναι (με το τρέχον ημερομίσθιο των 22,83€) 6,12€ (ημερομίσθιο) + 3,23€ (ασφαλιστικές εισφορές) = 9,35€ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους ιδιώτες έχει ως εξής:

Όσοι εργοδότες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επαγγελματική εκπαίδευση και για τις ειδικότητες που περιλαμβάνονται στο καθορισμένο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δομών και να προσφέρουν θέσεις μαθητείας στους μαθητές του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας των αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας, στο εξής θα τις αναγγέλλουν αποκλειστικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση www.oaed.gr στην οποία θα αναζητήσουν τη νέα εφαρμογή συμπλήρωσης αγγελίας μαθητείας, μέσω του πεδίου: «Είμαι εργοδότης/τρια και ενδιαφέρομαι να…».

Από τις προσφερόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς εργοδότες (http://www.oaed.gr/e-yperesies/oaed-epixeirhseis), επιλέγουν, στη συνέχεια: Ενδιαφέρομαι να «Υποβάλω Αγγελία Θέσεων Μαθητείας».

Στη συνέχεια, (http://www.oaed.gr/angelia-theseon-matheteias) καλούνται να εισέλθουν στην εφαρμογή υποβολής αγγελίας θέσεων μαθητείας, γνωστοποιώντας, εάν διατηρούν «Ιδιωτική Επιχείρηση» ή εάν είναι «Δημόσιος Φορέας».

Ανοίγοντας την επιλογή «Ιδιωτική Επιχείρηση», το σύστημα ενημερώνει τον εργοδότη ότι «η σύνδεσή του στις υπηρεσίες του portal του ΟΑΕΔ θα γίνει, μέσω του συστήματος πιστοποίησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)».

Στο «Επόμενο» βήμα, οι εργοδότες συμπληρώνουν το «όνομα χρήστη» και τον «κωδικό πρόσβασης», με τους οποίους εισέρχονται στην πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS) και πραγματοποιούν «Είσοδο» και επιλέγουν «Εξουσιοδότηση».

Σε αυτό το στάδιο οι εργοδότες μεταφέρονται αυτόματα και πάλι στο portal του ΟΑΕΔ, όπου καλούνται να συμπληρώσουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου με το «επόμενο» βήμα, να ανοίγει στην οθόνη τους αυτόματα η εφαρμογή Συμπλήρωσης Αγγελίας Μαθητείας του portal του ΟΑΕΔ.
Ακολουθώντας βήμα-βήμα τη διαδικασία που περιγράφεται στις «Οδηγίες Συμπλήρωσης Αίτησης Μαθητείας», οι εργοδότες αναγγέλλουν τις θέσεις μαθητείας που επιθυμούν να προσφέρουν για τους σπουδαστές των δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, επιλέγοντας τόσο τις ειδικότητες όσο και την εκπαιδευτική δομή.

Για τεχνική υποστήριξη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Call Center του ΟΑΕΔ, στο τηλέφωνο: 11320.
Οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στη εκπαιδευτική δομή του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ είναι οι ακόλουθες:

1)   Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
2)   Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
3)   Τεχνικός Οχημάτων
4)   Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής
5)   Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
6)   Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
7) Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Στις ειδικότητες αυτές θα ξεκινήσουν νέα τμήματα από τον Οκτώβριο του 2017 με εξαίρεση  τις ειδικότητες του Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων και του Τεχνικού Φυτικής Παραγωγής, που θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβρη του 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε  στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας τηλ. 2385046137 και στην Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας Γραφείο Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τηλ.2385054580


 Η Δ/ντρια του
1ου ΕΠΑ.Λ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ