Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «ΡΑΤΟΠΟΥΛΕΙΑ 2017» την Κυριακή 15/10/2017 στις 11.00 πμ, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, σε συνδιοργάνωνση με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση οι ευρωβουλευτές Κύρτσος Γεώργιος , Χρυσόγονος Κώστας , και Ανδρουλάκης Νίκος ενώ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Μπίρος Στέφανος ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Γέρου Κωσταντίνος 
ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Θεοφανίδης Δημήτριος εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Φλώρινας και ο Διευθυντής της Β΄θμιας εκπαίδευσης Φλώρινας Ιωάννου Παύλος

Στην εκδήλωση  βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές  ποντιακής καταγωγής της Β Λυκείου της περιοχής μας με έπαινο και συμβολικό χρηματικό ποσό από το καταπίστευμα που παραχώρησε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης  Μενέλαος Ρατόπουλος εις μνήμη της κόρης του Σοφίας.

Τέλος αναπτύχθηκε το θέμα «Ευρώπη-Τουρκία. Εξελίξεις-Προοπτικές. Η διασφάλιση των συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου» με ομιλητές τους: Κύρτσο Γεώργιο Ευρωβουλευτή Νέας Δημοκρατίας, Χρυσόγονο Κωνσταντίνο Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρουλάκη Νίκο Ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ.