Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 3ο Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών που διοργανώθηκε από το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας και πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα στις 17-19 Νοεμβρίου 2017. 

Η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας συμμετείχε στη χορευτική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας την Παρασκευή 17/11. 
Στην παράσταση συμμετείχαν μαζί με το Λύκειο της Φλώρινας οι χορευτικές ομάδες των Λυκείων των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου, Αχαρνών, Βέροιας, Ορεστιάδας, Πάτρας και Νάουσας. 
Μετά το πέρας της παράστασης ακολούθησε δείπνο-γλέντι όπου τα μέλη των χορευτικών τμημάτων δείπνησαν και διασκέδασαν σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού. Τη χορευτική ομάδα συνόδευσαν η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας κ. Χριστίνα Γκόλνα και η χοροδιδάσκαλος κ. Ρίτσα Τρύφωνος. 


Το Σάββατο 18/11 μέλη του Δ. Σ. παρακολούθησαν την Ημερίδα με θέμα «Εναλλακτικές προσεγγίσεις της λαϊκής παράδοσης» που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού Νάουσας «Παντάνασσα».

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας συγχαίρει τη χορευτική ομάδα για την εξαιρετική της εμφάνιση καθώς και τη χοροδιδάσκαλο Ρίτσα Τρύφωνος.