Η Δημοτική αρχή Φλώρινας εγκατέστησε τρεις νέες Παιδικές χαρές στην πόλη της Φλώρινας,  μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015, του Πράσινου Ταμείου. Οι τρεις Παιδικές χαρές τοποθετήθηκαν σε τρία κομβικά σημεία της πόλης, και συγκεκριμένα στην πλατεία Ηρώων, στο πάρκο Ποντίων (μπροστά από το 1ο Λύκειο) και στα Πισοδερίτικα, με σκοπό να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους, αλλά και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. 

Οι παιδικές χαρές ανακαινίστηκαν πλήρως με την τοποθέτηση νέων οργάνων και δαπέδων ασφαλείας, με υλικά οικολογικά, φιλικά για το περιβάλλον και ασφαλή για τα παιδιά. Περιβάλλονται από ικανή περίφραξη και επαρκή καθίσματα για τους συνοδούς. Είναι σχεδιασμένες για παιδιά ηλικίας από 1 έως 15 ετών και ο χώρος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνεισφέρει στη βελτίωση της σωματικής και πνευματικής τους ανάπτυξης, αλλά και να διευκολύνει την κοινωνικοποίησή τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 199602,00€.

Κατά την επίβλεψη της τοποθέτησης των Παιδικών χαρών ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Έχουμε προχωρήσει στην τοποθέτηση τριών Παιδικών χαρών στην πόλη της Φλώρινας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθούν στο κοινό για χρήση. Άμεσος στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σύντομα στην τοποθέτηση παιδικών χαρών στις μεγάλες Τοπικές Κοινότητες, όπου υπάρχουν πολλά παιδιά και είναι απαραίτητες για το παιχνίδι τους, κι αυτό θα υλοποιηθεί μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων». 
Το επόμενο διάστημα στην πόλη της Φλώρινας θα λειτουργήσουν συνολικά έξι Παιδικές χαρές, οι τρεις καινούριες, η Παιδική χαρά στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, η Παιδική χαρά στον Ζωολογικό κήπο Φλώρινας και η Παιδική χαρά στην κάτω μπουάτ, η οποία αναμένεται σύντομα να πιστοποιηθεί. 
Να σημειωθεί ότι, οι προηγούμενες εγκαταστάσεις στις Παιδικές χαρές στο σύνολο του Δήμου Φλώρινας αφαιρέθηκαν, καθώς δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1176, και σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 28492/2009 έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία τους.