Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 στις 10:30 πμ σε αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου πρόκειται να συνεδριάσει η Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής με θέμα την προστασία της Λίμνης Βεγγορίτιδας. 
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από τους προσκεκλημένους φορείς απουσιάζουν οι κατεξοχήν ενδιαφερόμενοι, αυτοί που ζουν στην περιοχή και εξαρτώνται από την ύπαρξη της λίμνης σε μεγάλο βαθμό ως προς τη δουλειά τους, δηλαδή οι αγρότες της περιοχής και ο εκπρόσωπός τους, ο αγροτικός σύλλογος της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου. 
Είναι αυτοί που έχουν έννομο και ουσιαστικό συμφέρον από την ύπαρξη της Λίμνης. Είναι αυτοί που μεριμνούν  για να είναι ζωντανή η Λίμνη Βεγγορίτιδα και που έχουν κάθε δικαίωμα να παρευρίσκονται και να εκθέτουν τις απόψεις τους.

Από πότε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο ναός της δημοκρατίας της χώρας κλείνει την πόρτα στους πολίτες του με τη διαδικασία του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» της κας Κατερίνας Ιγγλέζη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Επιτροπής, η οποία πιστεύει ότι η εν λόγω Επιτροπή και η Βουλή ανήκουν στην απόλυτη δικαιοδοσία της; Η αυταρχική νοοτροπία που επιδεικνύει η κα Ιγγλέζη, αποτελεί προσβολή για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα δημοκρατικά ήθη που το χαρακτηρίζουν και προκαλεί τεράστια οικολογική και οικονομική ζημιά στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου Νομού Φλώρινας. 
Η κα Ιγγλέζη έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για το συγκεκριμένο θέμα και παρόλα αυτά αρνείται επιμόνως τη συμμετοχή του αγροτικού συλλόγου της ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου. 
Η κα Κατερίνα Ιγγλέζη οφείλει να παραιτηθεί άμεσα από πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής γιατί ή ανεπαρκής παρουσία της στη θέση αυτή προκαλεί ζημιά στον τόπο.