Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η 105η επέτειος από την Απελευθέρωση της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη μέρα με ομιλία του Φλωρινιώτη Στρατηγού ε.α Γεωργίου Μπασιακούλη οπού εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με εξιστόριση των γεγονότων όπως συνέβηκαν εκείνη την περίοδο. 
Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φλώρινης Πρεσπών και Εορδαίας κκ.Θεόκλητου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ως εκπρόσωπος της Κυβερνησης η Γενικη Γραμματεας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος οι βουλευτές του νομού Σέλτσας Κωσταντίνος και Γιάννης Αντωνιάδης ο Δ/κτης του Γ΄ΣΣ στρατηγός Μπίκος Δημήτριος ο Αντιπεριφερειαρχης Φλωρινας Στέφανος Μπίρος ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Κώστας Γέρου ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτ.Μακεδονίας όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης.

Εντυπωσίασε το Έφιππο τμήμα της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος Αυστραλίας με στολές ακριβή αντίγραφα του Ελληνικού Στρατού εκείνης της περιόδου,το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που είχε κατακλύσει την οδό Μακεδομάχων παρά τον βροχερό καιρό.
Στα στρατιωτικά τμήματα της παρελάσεως επίσης εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Φλώρινα μια διμοιρία της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας "Πόντος" και οι πρασινομπερέδες της Δ΄Μοίρας Καταδρομών.